Cart Total Items (0)

Winkelwagen

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Afgelopen week waren de rijders Jasper, Henk Jaap en Micha samen met de verzorgsters Yvonne en Janny aanwezig bij de 4Stage Mtb Race Lanzarote.
Lanzarote, een grillig eiland met veel lava achtige ondergronden en ook een hele harde wind.
Dat kennen we ook wel in Nederland maar dit was toch wel even anders.

Na een dag verkennen was het dan tijd voor de 1ste etappe.
Henk Jaap had de insteek om er eerst wat in te komen en dan wat meer naar voren te rijden. Echter hij kon gelijk aansluiten bij een groep en dat kun je beter doen dan alleen tegen de wind in ploeteren. Gevolg, aardig aan de latten op de finish maar wel een goed gevoel.
Ook Jasper moest even wennen aan de harde wind, door een klein foutje mist hij de aansluiting met de eerste groep maar weet wel in de top 10 te eindigen
Voor Micha viel het ook niet mee het hoge tempo te volgen.
Na een betrekkelijk lange “rust” periode en een aanslag op het lijf tijdens de uitstekend verlopen Drenthe 200-extreem marathon, moest hij nu voor het eerst weer echt aan de bak.
Volgens Micha was het lichaam daar nog niet geheel klaar voor en moest hij na een aantal pogingen toch echt op een “tandje lager” de strijd aangaan.

Dag 2 werd er een met kleine teleurstellingen bij de andere rijders maar voor Henk Jaap ging het best wel lekker.
Mooi voorin mee totdat Jasper op 3/4 van de race aan de kant staat met een lekke band. Als teamleden help je elkaar uiteraard, met als gevolg dat Henk Jaap de aansluiting van het groepje mist. Alleen verder in gevecht met de wind. Toch netjes top 20.
Jasper zijn dag begon goed tot de bewuste lekke band, een baaldag dus.
Een baaldag was het ook voor Micha, ook deze dag was het lijf nog niet voldoende hersteld. Een dag om snel te vergeten.

Dag 3, alleen stampen tegen de elementen van de natuur. De tijdrit.
Het was zaak je eigen ritme te pakken tot een Duitser langszij komt.
Aanhaken en in het wiel……sneller dan je eigenlijk wil draaien de laatste km onder de banden door. Met een 13de plek over de streep is hij zeer tevreden maar dat besef komt pas later als Henk Jaap weer een beetje terug is bij zijn positieven na compleet gesloopt te zijn.
De derde dag had Jasper zich voorgenomen niet alles te geven om zo de laatste dag nog wat plaatsen te kunnen stijgen. Net voor Henk Jaap weet hij de tijdrit af te sluiten met een 12de plaats.
Druk van de schouders en de tijdrit zien als een training heeft Micha goed gedaan.
Een uur lang beuken op de cijfers van de wattage meter maar jezelf niet over de. Kop rijden was het devies. Netjes op plek 70 binnen.

Daar waar het de eerste dagen prima verliep voor Henk Jaap was dag 4 letterlijk een pech dag.
Het begon zo mooi, zelfs een paar keer een poging gedaan om weg te rijden bij de kopgroep. Prima het tempo kunnen volgen tot…….
Eerst problemen met crank en ketting, dit kunnen herstellen net als de eerste lekke band. Terug vechten naar de kopgroep wat helaas niet lukt.
Tot overmaat van ramp nogmaals lek. Niet te repareren dus zat er niks anders op dan een lift van een plaatselijke schone te accepteren om weer terug te komen.
Verschrikkelijk balen om de 4 daagse zo af te sluiten na de zo mooi verlopen eerste 3 dagen.
De laatste dag knallen was de bedoeling van Jasper, en dat is gelukt ook.
De hele race voorin resulteert in een hele mooie 5de plaats.
Ook voor Micha was de laatste dag de mooiste. Met een goed gevoel weet hij lange tijd in de achtervolgende groep stand te houden.
Het “gebrek” aan inhoud doet het lampje langzaam doven in het laatste gedeelte van de race, maar wel met een goed gevoel de laatste dag af gesloten op een prima 48ste plaats.

Het was de eerste marathon van dit nieuwe seizoen, MTB Team Grinta-Bestrating.nl zal nog vele wedstrijden rijden in binnen en buitenland.
Wil je alles van ons weten volg ons dan op Facebook, Instagram en op deze site natuurlijk.


[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *