Cart Total Items (0)

Winkelwagen

[et_pb_section transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” custom_padding=”0px|0px|54px|0px” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” disabled_on=”off|on|off” admin_label=”Tekst” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

Afgelopen weekend was het dan zover, het Nederlands Kampioenschap XCO 2020 dat net als in 2019 verreden werd in Sittard. Een deel van het team was vrijdag al aanwezig voor het verkennen van het parcours. Een mooi, zwaar maar ook zeer technisch rondje.
Op zaterdag mocht Rick zijn NK rijden, half 5 klonk het start signaal voor de junioren.
Rick had een goede start maar blies zich zelf toch wat op in de start klim. Eenmaal boven aan de klim zaten de benen aardig vol en kon hij slecht in zijn ritme komen. Dit hielt een aantal rondes aan tot hij in ronde 4 zijn ritme wist te vinden. Met nog twee ronden te gaan was het nog even knokken om wat renners in te halen. Helaas in de laatste ronde een lekke band… niet waar we op hadden gehoopt. Uiteindelijk gefinisht op een 25ste positie. “Niet waarvoor ik gekomen was, jammer van deze off-day.” Maar volgende week weer nieuwe kansen bij de Hondsrug classic!
Zondag was het de beurt aan de masters en de nieuwelingen van het team.
Om 10 uur klonk het start signaal voor de masters, een goede start voor Benny en ook Anne-jan kon goed meekomen. Een pittige wedstrijd waarin ook veel moest worden gelopen door o.a. de modder. Niet de mannen hun ding. Uiteindelijk een mooie 9e plek voor Benny en een 12e plek voor Anne-jan.
Ook voor de nieuwelingen was het al snel duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden.
“Onze eerste indruk: een uitdagend parcours, veel klimmen en best wel technisch.”
Om half 2 mochten de nieuwelingen van start. Otto had een goede start maar had de eerste 3 ronden last van “niet zo goede benen” maar wist rond de 16e plek mee te draaien.
Sven kwam bij de start achter een valpartij te zitten waardoor hij erg ver achterin het veld aan zijn eerste ronde begon.
Hij had goede benen en wist menig andere renner voor bij te gaan, en dit zonder pech tot aan de laatste ronde… ketting er af. Balen, 3 plekken verloren maar toch nog 1 weten goed te maken voor dat hij de streep passeerde. Een mooie 16e plek voor Sven vlak achter zijn teamgenoot otto op een 11e plek.
Nederlands Kampioenschap 2020, een beetje anders dan al de andere NK’s die we al hebben gereden als team. Complimenten aan de organisatie die ondanks de extra maatregelen die ze moesten nemen toch mooie wedstrijden neer hebben kunnen zetten! Alles was top geregeld.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *