Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Het NK in Landgraaf, een geslaagd weekend.

Misschien heeft niet iedereen zijn beoogde doel behaald wat klassering betreft maar als team kunnen we zeer tevreden zijn.
Alle renners hebben het NK wel als één van de hoogte punten in de agenda staan.
Het NK is een wedstrijd waar je als team naar toe leeft en waar de training schema’s op zijn aangepast, je hebt een bepaald doel voor ogen en daar werk je het hele jaar naar toe.

De wedstrijd in Landgraaf was er één met alles wat een NK parcours nodig heeft.
In de ronde waren pittige klimmen opgenomen voor de nodige hoogte meters. In de afdalingen moest daarin tegen de rem soms behoorlijk aangesproken worden.
Venijnige wortel paden, rotsige single trials en de gravel achtige ondergrond in de “half pipe” maakten het een technisch maar mooi en zwaar parcours.
Op de verzorging posten werd dan ook menig rijder weer op weg geholpen na een technisch mankement of met bemoedigende woorden na een valpartij.

Bij de Masters 50+ mogen Benny en Anne-Jan zaterdag al hun km maken.
Het lukt Benny dit keer niet om in de top 3 te eindigen, na de vele podium plekken afgelopen tijd mag hij op dit NK een mooie 7de plek bijschrijven.
Anne-Jan had vooraf al aangegeven te willen genieten, dat heeft hij ook gedaan dit weekend. Een 23ste plek gaat voor hem de boeken in.
Nog na hijgend van zijn wedstrijd geeft Benny nog snel wat tips aan de nieuwelingen Tim en Tycho, zij mogen gelijk achter de masters 50+ aan het parcours op.
Tim had al laten zien dat de vorm goed was en fiets naar een prima 12de plek. Tycho weet zich in het grote deelnemersveld goed staande te houden en eindigd op een keurige 23ste plaats.
Na een goede nachtrust is het de volgende dag de beurt aan Tim en Micha bij de beloften.
Tim weet zich na een minder goede start gaandeweg naar voren te werken en komt als 9de over de finish, Micha daar in tegen had een prima start maar zijn fiets besluit al in de eerste ronde heel even een eigen leven te lijden…..een pittige valpartij tot gevolg.
Herstellen en door, toch nog een mooie 14de plek voor Micha op dit NK.

Doelen gehaald? Ja en Nee……
Nee, je hebt waar je al een tijd naar toe werkt niet kunnen omzetten in het resultaat wat je voor ogen had.
Maar ja als je kijkt wat we als team hebben neergezet het afgelopen half jaar.
Het team is opgezet om talentvolle mountainbikers een kans te geven om door te groeien naar de top.
Die top bereik je niet met hard fietsen alleen, ook op sportief en professioneel gebied hebben we ons laten zien dit weekend.
En mede dankzij de sponsoren hebben we de beschikking over top materiaal, een team bus en goede faciliteiten tijdens de wedstrijden.
Op dit niveau mountainbiken doe je niet alleen.
We doen het met elkaar.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *