Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Eén van de hoogtepunten van het jaar is het Nederlands Kampioenschap dit jaar gehouden in Landgraaf.
In de trainingsschema’s van de rijders Tim, Micha, Tycho en Tim wordt er dan ook toegewerkt naar het weekend van 15 en 16 Juli, om daar net dat beetje meer te kunnen geven.
Nieuw dit jaar bij het NK is het 50+ klassement waar Benny, Anne Jan in uitkomen.

Met als basis de route van parkstad Limburg heeft de organisatie een uitdagend parcours gebouwd op en rond de Wilhelminaberg, naast snow world Landgraaf.
Pittige klimmetjes en de nodige hoogtemeters is waar de American Eagle goed tot zijn recht komt.
Een parcours waar het niet alleen gaat om hard fietsen maar waar ook de technische fietser zijn voordeel kan halen.

De rijders hebben zo elk hun verwachtingen, Tim Smeenge; Na verschillende wedstrijden in het buitenland te hebben gereden heb ik me de afgelopen weken meer gericht op de xco vorm.
Landgraaf ligt me wel en een NK is toch altijd wel bijzonder, een 5de plek bij de beloften zou een mooi resultaat zijn.
Micha daar in tegen heeft geen idee wat hij moet verwachten; Ik hoop een goede dag te hebben en dan kan ik  best wel eens een leuke uitslag rijden.

Tim de Jong en Tycho komen beide uit in de nieuwelingen, Tim; de laatste wedstrijden was de vorm goed, een plek bij de eerste 15 moet mogelijk zijn.
Tycho; Aan het begin van het seizoen had ik me een plek bij de eerste 15 ten doel gesteld, na wat tegenvallers ten gevolge van mijn rug ben ik nu van goede hoop dit doel alsnog te kunnen halen .

Benny; Ik heb het afgelopen half jaar laten zien dat ook bij de 50+ nog genoeg strijd geleverd word door meerdere malen het podium te mogen beklimmen. Ik ben dan ook voornemens dat dit weekend nogmaals te doen.
Ik maak er het beste van zegt Anne Jan, na een buiteling tijdens een training van afgelopen weekend is het voor mij  vooral een zaak van genieten, een plek bij de eerste 10 was aan het begin van het jaar mijn doelstelling.
Nu zien we het wel.
Cees; Ik ben helaas nog niet voldoende hersteld na de zware val een aantal weken terug in Assen, anders was ik zeker voor een plaats bij de eerste 10 gegaan.

Mannen allemaal heel veel succes dit weekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *