Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Nederland is een nieuw mountainbiketeam rijker. MTB Team Grinta – Bestrating.nl wil talenten de kans geven om door te groeien naar de absolute top. Met drie elite-renners en twee aanstormende talenten wil het MTB Team Grinta – Bestrating.nl een rol spelen in de professionalisering van de mountainbikesport in Noord-Nederland. Maar op korte termijn heeft het team ook grote ambities. De doelstelling is een top-10 op het komende WK-marathon. Daarnaast wil het team op de Olymische Spelen van 2020 met minimaal één renner aan de start staan.

Met Bestrating.nl heeft het team een hoofdsponsor gevonden waarmee deze ambities kunnen worden waargemaakt. Het in Assen gevestigde bedrijf zoekt landelijke exposure en is er van overtuigd dit met het nieuwe MTB team te vinden. Daarnaast geloven eigenaren Martin en Bert Meijeringh in de ambities en de doelen van het team en willen ze graag bijdragen aan de ontwikkeling van de talenten.

Het draagvlak onder het bedrijfsleven voor dit nieuwe mountainbiketeam is groot; het MTB team is een samenwerking aangegaan met Grinta Business Cycling, een netwerkclub van ruim 60 ondernemers die elkaar eens per maand op de fiets treffen. ‘Grinta is net dat beetje meer, net dat beetje extra. Dat is wat ons als ondernemers bindt. En als businessclub zien we de ondersteuning van dit team als een logische volgende stap’ aldus voorzitter Albert Koops. Grinta Business Cycling ondersteunt het team vanuit een breed netwerk. Met deze samenwerking wil Grinta de wielersport in Noord-Nederland ondersteunen, verder professionaliseren en gearriveerde renners en talenten op de juiste manier ondersteunen.

Bij het team is men trots op het feit dat Marc de Maar als kopman voor MTB Team Grinta – Bestrating.nl heeft gekozen. De Maar heeft als wegrenner voor grote wielerploegen als Rabobank, Quickstep en de afgelopen twee seizoenen voor Oranje Peloton Roompot gereden. Afgelopen najaar heeft De Maar besloten zich vooral te richten op het rijden van MTB-marathons. Toch blijft hij ook actief op de weg, voor de Chinese ploeg Wishom-Hengxiang. Deze ploeg geeft hem de ruimte om zijn mountainbike-ambities waar te maken.

Als renner van MTB Team Grinta – Bestrating.nl kan De Maar een positieve rol spelen voor de mountainbikesport in Noord-Nederland. Zijn focus zal liggen op het rijden van internationale marathonwedstrijden en, door de inbreng van zijn ervaring, het verder helpen ontwikkelen van de talenten die reeds bij het team hebben getekend. ‘We halen niet alleen een toprenner in huis, maar ook iemand die geboren is in Drenthe. Daarmee is Marc een voorbeeld voor jonge renners in de regio’ aldus teammanager Anne Jan Dekker.

Het complete MTB Team Grinta – Bestrating.nl bestaat uit: Tim Smeenge, Micha Gankema en Marc de Maar (elite renners) en de nieuwelingen Tycho Dijkstra en Tim de Jong.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *