Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Vol trots presenteert MTB Team Grinta – Bestrating.nl haar team voor seizoen 2018. Jasper Ockeloen en Henk Jaap Moorlag zijn de twee nieuwe en meest in het oog springende namen. Het team is opgericht om Nederlands mountainbiketalent de stap naar de wereldtop te laten maken. Moorlag en Ockeloen gaan daar vanaf komend seizoen een bijdrage aan leveren.

Jasper Ockeloen komt voor het mountainbiken over van Monkey Town CT en is momenteel Europees Kampioen Beachracing. Op het afgelopen NK Marathon moest hij als uittredend kampioen alleen Lars Boom voor zich laten. Deze winter is hij weer regelmatig podiumkandidaat bij de strandraces.

Henk Jaap Moorlag stond lang bekend als misschien wel het grootste mountainbiketalent van Nederland. In 2011 werd hij tweede op het EK en derde op het WK bij de beloften. Na een rustperiode op de MTB heeft hij het afgelopen jaar het mountainbiken weer opgepakt bij het Habitat for Humanity mountainbiketeam. Henk Jaap heeft de slag weer te pakken en wil zichzelf weer ontwikkelen. Maar hij wil zich ook inzetten om de talenten bij MTB Team Grinta – Bestrating.nl met zijn ervaring te ondersteunen.

Met de komst van deze twee toprenners is het team voor 2018 rond. Er staat een bijzonder sterk en uitgebalanceerd blok van eliterenners. Het elite team bestaat naast Ockeloen en Moorlag uit Tim Smeenge en belofte Micha Gankema. Daarnaast rijden de jonge talenten Tim de Jong en Tycho Dijkstra voor het team. Dankzij deze combinatie van talent en ervaring kunnen de renners elkaar versterken en elkaar beter maken. Tijdens wedstrijden en trainingen kunnen ze van elkaar leren en zich aan elkaar optrekken.

Met de komst van Ockeloen is het team verzekerd van minimaal één deelnemer aan het WK Marathon in 2018. Teammanager Anne Jan Dekker legt uit wat de komst van Ockeloen en Moorlag betekent: ‘We zijn er van overtuigd dat zij een impuls aan het team kunnen geven. Ten eerste doordat ze onze talenten beter kunnen maken en ten tweede omdat Jasper en Henk Jaap zichzelf ook kunnen ontwikkelen. Ik verwacht dat we dankzij het binnenhalen van deze twee jongens kunnen groeien en dat de renners daar komend seizoen de vruchten van kunnen plukken.’

Jasper Ockeloen gaat in 2018 de Worldcups in Albstadt en Nove Mesto rijden. Bij deze internationale wedstrijden krijgt hij technische ondersteuning van het CST Sandd American Eagle Team van Bart Brentjens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *