Cart Total Items (0)

Winkelwagen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd in de NL cup.
Een mooie serie wedstrijden door het hele land heen waar de organiserende verenigingen en hun vrijwilligers veel tijd en energie in hebben gestoken.
Grote dank aan al die mensen, door jullie kunnen wij onze sport/hobby in competitie verband beoefenen.

Ook in Oldenzaal hebben ze alles uit de kast gehaald om er een mooi en uitdagend parcours van te maken.
Enkele technische secties moest je echt wel even verkennen, er waren meerdere lijnen die in de loop van de dag behoorlijk uitsleten door de overvloedige regen.

Tim mag om 10:15 uur als eerste van start en weet rond de 15de plek aan te sluiten als de groep het bos in duikt. Tim weet ronde voor ronde wat rijders in te halen en aan te sluiten in een groep dat strijd voor plek 6.
Met 4 man duiken ze de laatste ronde in en wordt het tempo opgevoerd.
Voor Tim ligt het tempo net wat te hoog en moet hij een gaatje laten vallen, op een mooie 9de plek komt Tim tevreden over zijn race over de finish.
Direct na de nieuwelingen mogen Benny en Anne Jan aan de bak.
Benny schiet vanaf de 2de startrij bij de start gelijk naar de kop maar dat is van korte duur.
Bij het opschakelen naar het grootste blad schiet de ketting van het blad.
Rekening houden met de rest van het veld wat hem achterop komt moet Benny aan de kant.
Vanuit het achterveld begint hij aan een inhaal slag, en gestaag weet hij weer op te klimmen naar een 4de plek. Na een wat minder seizoen een mooie uitslag voor deze laatste wedstrijd.
Anne Jan rijd intussen ook gestaag en behoudend zijn ronden, Anne Jan heeft enkele wedstrijden niet kunnen rijden en deze uitrijden is dan ook zijn voornaamste doel.
Op een 10de plek vinden we hem terug op de uitslag lijst.

Aangezien er de eerste 3 uren geen rijders van het team in de baan zijn heeft Yvonne, onze vaste verzorgster op de strook even de mogelijkheid op weer wat op te warmen in de teamtent. Het gehele jaar kunnen de rijders een beroep op haar doen tijdens de wedstrijden maar ook daarbuiten staat Yvonne de rijders bij op gebied van voeding en verzorging.

De regen komt de hele middag al gestaag uit de lucht wanneer om 16uur het startschot valt voor de elite en junioren. Henk Jaap en Tycho starten 2 min na elkaar.
Henk Jaap komt bij de start wat moeizaam op gang maar kan een paar plekjes op schuiven.
Door de vele regen glad en modderig geworden parcours kan Henk Jaap de power niet kwijt. Banden keuze was lastig vandaag, maar met het grovere profiel van de Michelin Force xc kon je het beste uit de voeten vandaag.
Na een 3 tal ronden moet Henk Jaap met materiaal pech opgeven.

Tycho had er zin in vandaag, met zijn technische insteek kan hij goed overweg met de modder en hij ziet na de start kans om mooi wat op te schuiven.
Door de A lijnen te rijden neemt hij her en der misschien wat risico maar weet wel de top 10 binnen te rijden.
Net als vele andere rijders heeft ook Tycho op een gegeven moment moeite met remmen, en door de goede grip van de banden net wat te veel risico nemend met als
gevolg tot 3 keer toe een kleine uitstap naast het parcours.
Na 90min komt Tycho als 9de over de streep.

Het team is komende zondag nog aanwezig bij het NK marathon in Gasselte welke wordt mede georganiseerd door sponsor Adviesburo Bejan (Jansen Event – Sportmanagement) en sluit daar het seizoen af.

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”1390,1395,1397,1402,1403,1404,1405,1409,1410,1412,1414,1415,1421,1426,1427,1445,1446,1447,1448″ fullwidth=”off” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” caption_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *