Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Club La Santa 4 Stage MTB Lanzarote

Op dit moment is Marc actief in de Club La Santa 4 Stage MTB Lanzarote. Zoals de naam al laat raden is dit een vierdaagse etappekoers op Lanzarote. Omdat er een sterk deelnemersveld aan de start staat, is het serieus afzien. Hoge snelheden, snelle trails over rotsen en veel vals plat omhoog én omlaag. Alle ingrediënten om er een zware koers van te maken zijn dus aanwezig.

Zwaar is het zeker. De etappe van zaterdag was 40 kilometer lang en na slechts een uur en 20 minuten zat het er al weer op. Serieus in het rood gaan dus! Marc zijn start was prima, maar uiteindelijk moest hij er af omdat hij te lang in het rood gegaan was. Zondag stond het zelfde recept op het programma, een snelle en zware koers. Een echte uitputtingsslag, met soms smalle trails waardoor er soms serieuze gaten in het peloton vielen. Marc wist zich goed te handhaven, maar mist nog wel een beetje vertrouwen om zich er af en toe brutaal tussen te gooien. Toch wist Marc deze etappe uiteindelijk 14e te worden, wat een knappe prestatie is in dit sterke deelnemersveld!

Vandaag staat er een pittige tijdrit van 21 kilometer op het programma. Marc z’n doel is om hier een knaltijd neer te zetten en top-15 te rijden in het klassement. De top-20 van het klassement krijgt UCI punten en dus kwalificatie voor het WK Crosscountry! En daarnaast is het rijden van een meerdaagse wedstrijd van dit niveau een goede leerschool voor wat nog komen gaat dit seizoen. We blijven je op de hoogte houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *