Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Calpe

December en januari zijn maanden waarin veel wielrenners en mountainbikers het koude weer in Nederland ontvluchten door naar Spanje te vertrekken. MTB Team Grinta – Bestrating.nl is vorige week vrijdag afgereisd naar het Spaanse Calpe. Op de Spaanse trails worden momenteel de puntjes op de i gezet voordat het mountainbike seizoen van start gaat!

Marc, Tim en Micha hebben al een aantal keren samen getraind de afgelopen weken. Zo reden zij samen een aantal noordelijke MTB wedstrijden en kwamen ze bijeen tijdens de perspresentatie van het team. Marc de Maar is erg blij met het nieuwe team. “Het is geweldig dat we hier met ons team net als alle andere grote teams gewoon op trainingskamp zijn in Spanje. Tevens is het een hele mooie week om elkaar te leren kennen, en het belangrijkste, hard te trainen!”

Dat harde trainen had de eerste dagen nogal wat voeten in de aarde vanwege het enorm slecht weer waar Calpe mee werd geteisterd. “Het was een beetje pionieren de eerste dagen, we hadden al vrij snel door dat het slechte weer zeer lokaal was. Dus middels een kleine studie meteorologie konden wij een droog trainingsgebied lokaliseren, waardoor wij toch nog aan onze trainingsuren kwamen.” De grote grap was dat we hiermee zelfs een aantal profploegen wisten te inspireren die vervolgens kwamen vragen waar precies wij onze training van start gingen” aldus Marc.

Het trainingskamp zal tot zondag duren. De afgelopen dagen zijn er vooral uren op de mountainbike gedraaid waarin er bergop stevig werd doorgetrapt. Ook werd er tussen de fietstrainingen door nog een krachttrainingssessie afgewerkt. Donderdag zal de tweede etappe van de Costa Blanca Bike Race worden verkend. De Costa Blanca Bike Race is een tweedaagse rittenkoers die zaterdag van start gaat.

De mannen hebben er erg veel zin in, maar zijn toch allemaal ook een beetje nerveus. “Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is toch altijd spannend, uit de wedstrijd moet blijken of je de afgelopen maanden goed hebt getraind. En vaak heb je snel door waarop je nog moet verbeteren.” Aldus Tim Smeenge. “Dat geldt ook voor mij,” zegt Marc. “Voor mij wordt het een grote leerschool, ik heb geen idee hoe hoog het niveau is, en wie ik in de gaten moet houden. Ik hoop stiekem op een top 10 klassering.” Micha maakt zich wat minder druk. “Ik zie het wel, meer dan je best kun je niet doen!”

Je kunt onze bikers hier volgen: Costablanca Bike Race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *