Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Uitslag tijdrit

Vandaag is Marc de Maar tijdens een pittige tijdrit over bijna 21 kilometer, met 600 hoogtemeters, op de vierde plek gefinisht. Marc moest iets meer dan twee minuten toegeven op etappewinnaar Sergio Manceton, maar hij heeft wel veel tijd weten te pakken op zijn directe concurrenten in het klassement.

‘Dit was een compleet nieuwe ervaring voor me, een tijdrit op de mountainbike. In het verleden heb ik natuurlijk vaak tijdritten gereden, maar dat was meestal op een tijdritfiets. Ik ben hard van start gegaan. Maar ik heb er wel voor gezorgd dat ik reserve overhield om bergop, op de steile trails, flink gas te geven. In de afdaling nam ik per ongeluk wat teveel risico. Remmen was te laat, dus moest ik rechtdoor en hopen dat ik goed op m’n wielen terecht kwam. Daarna ben ik vol gas door naar de top gegaan, waar ik uiteindelijk de vierde tijd heb neergezet.’ aldus een tevreden Marc.

Deze vierde plek is een goede basis voor een mooie eindklassering. Morgen is de laatste rit, een pittige etappe van 87 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *