Cart Total Items (0)

Winkelwagen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]


’t Nije Hemelriek bij Gasselte was gister het decor van het NK marathon tijdens de Hondsrug Classic.
Een wedstrijd over 3 verschillende lussen welke door de NK deelnemers 3 keer afgelegd moesten worden met een totaal van iets meer dan 100km en door de “gewone” wedstrijd rijders 2 keer werden gerond.

De 3 lussen hebben als centraal punt de voormalig zandafgravingen met hun zware zand stranden.
Deze stranden waren voor veel rijders een tandje te veel, zelfs de mannen aan kop van de wedstrijd moesten stukken lopen wat zorgde voor een ware aanslag op de kuiten.
In de loop van de wedstrijd vonden dan ook meerdere rijders hun waterloo doordat de benen er de brui aan gaven. “Te zwaar iedere keer van de fiets af” hoorde je regelmatig.

Het was dan ook zaak je krachten goed te verdelen gedurende de wedstrijd, de lange paden door de bossen waren weer van een heel ander karakter waardoor de snelheid hoog kwam te liggen.
Die hoge snelheden paste ook beter bij Henk Jaap(elite), Benny en Anne Jan(50+) die voor het team bij het NK rijden.
Henk Jaap mocht van start in de eerste groep, deze splits zich in de tweede ronde in een kop groep een een club achtervolgers. Henk Jaap haakt aan in de tweede groep en weet zich daar lang staande te houden.
Als ze de laatste ronde van 3 ronden ingaan moet hij een gaatje laten met die groep maar komt op een nette 18de plek over de finish. Behoorlijk “aan de latten” komt hij terug en is toch wel tevreden met z’n plek met in het achterhoofd dat de voorbereiding niet optimaal was.
In het kielzog van de elite zijn ook de 50+ ers onderweg.
Anne Jan zit relaxt op de fiets en draait zijn ronden. Echter de oude schouderblessure was nog niet optimaal hersteld om deze race volledig uit te fietsen en hij besluit eerder de teamtent op te zoeken.
Benny daarentegen wil het toch wel proberen ondanks de drukte die het met zich meebrengt om een team te runnen en ook nog eens andere rijders vlak voor de start te helpen. Na een matige start weet hij ronde voor ronde naar voren te schuiven. Na de eerste 35 km zien we hem al op een 5de plek maar ook bij hem zijn de zandstukken funest voor de benen. Hij weet de krampscheuten boven te komen door even 2min. de beentjes los te schudden. De volgende 25km is het de kramp overleven maar bij het ingaan van de laatste lus schiet het er weer heftig in als hij aan het loopstuk begint.
Toen was het genoeg, de kortste weg richting teamtent om alvast in vakantie stemming te komen.

Tycho en Tim zijn nog te jong om mee te mogen strijden met het NK dus die reden de “gewone” wedstrijd met de overige 400 rijders. Net als Rick en Otto, twee gedreven jonge rijders die met ons mee trainen en onderdak bij ons vinden tijdens wedstrijden.
Deze wedstrijd is met een dikke 70 km. ook een ronde korter dan het NK.

Tycho en Tim zitten er direct met de start goed bij en gaan bij de eerste 5 de bospaden op. Een aantal mannen heeft het tempo iets hoger liggen en rijden langzaam bij de jongens weg.
Na de eerste lus slaat Tycho onbewust een klein gaatje op Tim, en “surft” in een lekker tempo over het zand. Alleen als er voor hem iemand van de fiets moet zie je hem even uitklicken om daarna zo snel mogelijk weer te gaan trappen. Na een 20 km weet ook Tim weer de aansluiting te vinden en besluiten ze samen de rit uit te rijden.
Bij het ingaan van de laatste lus rijd Tim zijn pedaal uit de crank en moet Tycho het laatste stuk alleen verder.
Na 2:44 uur komt hij als 12de over de finish wat een hele mooie klassering is in dit grote veld.

Als afsluiter is er een samen met sponsor 1609bold een buffet en een drankje geregeld voor de gastrijders van 1609bold en het team.
Ook de mannen van het Bart Brentjes Mountainbike team komen nog even buurten.

Al met al een zeer geslaagde dag in Gasselte, mede georganiseerd door sponsor Bejan adviesburo/Janssens event.

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”1453,1456,1454,1459,1460,1462,1461,1455,1464″ fullwidth=”off” show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” caption_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *